Piipun juurella kuvien käyttö

Kuvien tilaaminen

Piipun juurella -kuvat ovat sähköisessä ympäristössä toimivia matalaresoluutiokuvia. Voit tilata meiltä kuvia yksityiseen käyttöösi tai esitelmä-, julkaisu- tai tutkimuskäyttöön. Kuvatietoja selaamalla löydät "oma kori" toiminnon. Sen avulla voit luoda oman ostoskorin, ja tilata haluamasi kuvat. Saat kuvan itsellesi digitaalisena tallenteena tai vedoksena.

Kuvien hinnat vaihtelevat käyttötarkoituksen ja omistavan museon mukaan.
Hinnaston löydät täältä.

Opetus

Kokoelmatietokannan kuvia saa hyödyntää opetuskäytössä ilman korvausta. Esim. kuvia voi hyödyntää esitelmien teossa tai niistä voi luoda omia kuvakertomuksia. Kokoelmatietokannan opetuskäyttöä kehitellään parhaillaan.

Muistelu- ja viriketoiminta

Museoiden tietovarannot soveltuvat erinomaisesti muistelupiirien ja viriketoiminnan aineistoksi. Kysy vinkkejä ja ohjeita museoilta!

Tuotteet

Asiakasliittymän kautta asiakas voi itsenäisesti tilata historiatuotteensa: taulu, kalenteri yms. Tilaus tehdään oma kori -toiminnan avulla siten, että valitset haluamasi kuvat ja nimeät haluamasi tuotteen.
Päivittyvän tuotevalikoiman löydät täältä.

Kerro lisätietoja aineistosta

Voit kertoa lisätietoja tai korjata mahdollisia virheellisiä tietoja aineistosta koritoiminnon "kerro lisätietoja aineistosta" -lomakkeella. Annetut tiedot välittyvät lomakkeella suoraan tallentavalle museolle. Tietojen täydentäminen edesauttaa museoiden tutkimustyötä ja voi tuoda museolle tärkeää informaatiota tallennettavaksi tuleville sukupolville.